Покана за официалното откриване на предизборната кампания

"БСП за България" кани всички търговищенци на официалното откриване на кампанията си за парламентарните избори за 49-то Народно събрание!

На 10 март 2023г. (петък), в 17:30 часа ще Ви посрещнем в кино-залата на Читалище "Напредък".
Повече >>

Честит национален празник, българи!

Днес е денят, в който празнуваме свободата си. Чакана, изстрадана и откупена с кръвта на стотици хиляди загинали знайни и незнайни мъже, жени и деца. И затова още по-ценна за всеки от нас.

Днес е ден за размисъл и оценка. Достойни ли сме за жертвите на нашите предци? Пазим ли свободата си достатъчно отговорно и самоотвержено? Помним ли колко древна, напредничава, устойчива и свободолюбива е нацията ни? Почитаме ли паметта на героите си?
Повече >>

Уважаеми съграждани, честит 3-ти март!

Трети март е паметен ден, именно този ден, който трябва да ни обединява, да ни прави горди и да ни напомня неизменно да защитаваме историческата си памет и ценности, така както са го правили нашите предци. Някак си, съвсем естествено започва да се възприема вандалщината срещу достолепните паметници в чест на загиналите знайни и незнайни воини, дали живота си за свободата на България. Улисани в ежедневните си грижи, заобикаляме факта, че в нашата свята българска земя оставиха костите си хиляди руснаци, поляци, украинци и румънци - част от тогавашната Руска империя и нейната освободителна мисия.
Повече >>

БСП е номер 1!

Борислав Гуцанов: "БСП е №1 в бюлетината - всичко говори само по себе си."

БСП ще бъде №1 в бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 2-ри април. На жребия в ЦИК присъстваха секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов и членът на Националния съвет на партията Иван Ченчев.
Повече >>

Борислав Гуцанов е водачът на листата на коалиция "БСП за България" в 28 МИР - Търговище!

Борислав Гуцанов е роден на 17 юни 1967 г. във Варна. Баща му - капитан I ранг Гуцан
Гуцанов, най-дългогодишният командир на подводния флот на Военноморските сили на
България, родом е от с. Паничино, Омуртаг. И до днес леля му и братовчедите му живеят в района, в който е преминала голяма част от детството му.

Борислав Гуцанов завършва паралелка с физика в Математическата гимназия във Варна, а след това и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" със специалност "Корабоводене на гражданския флот". Веднага след дипломирането си във ВВМУ Борислав Гуцанов започва работа като помощник-капитан в Параходство "Български морски флот". След това дълги години трупа опит в корабния бранш.
Повече >>