Новини

Категория Новини

Честит 24 май!

Честит 24 май!

Уважаеми  учители, дейци на образованието, науката и културата,

Обръщайки се към безсмъртното дело на светите братя Кирил и Методий всяка година, на този ден, отправяме благодарност и възхвала към дейците на българската духовност.

Стремежът към знание, просвета и култура са в основата на оцеляване и развитие на българската нация.

Повече >>

Позиция на БСП - Търговище

Уважаеми съграждани,

В навечерието на светлия български празник - 24 май с учудване научаваме, че от длъжност Директор на Духов оркестър е освободена г-жа Красимира Коларова.

Държим да напомним, че Красимира Коларова е водеща фигура в културния живот на община и област Търговище. Създател на детски хор "Бончо Бочев", дългогодишен диригент на хор "Родна песен" и на Духов оркестър - Търговище.

Повече >>

Преустановяване на отчетно-изборната кампания в БСП

Преустановяване на отчетно-изборната кампания в БСП

По решение на Изпълнителното бюро на НС на БСП временно се преустановява отчетно-изборната кампания в партията, включващо провеждането на събрания, конференции, конгрес. За нас най-важни са живота и здравето на гражданите. Мярката се налага предвид тежката пандемична обстановка.

Повече >>

Честит 3-ти март

Уважаеми жители на област Търговище,

3 март е една от най-славните дати във вековната история на България.

Тази дата събира в едно подвигът на Левски и Ботев, поривът към свобода на априлци и саможертвата на участниците в национално-освободителното движение срещу османското иго.

Повече >>

142-а годишнина от Освобождението на Търговище

142-а годишнина от Освобождението на Търговище

Уважаеми другари, скъпи съграждани,

На 29 януари съвременно Търговище чества своята 142-а годишнина от Освобождението.

142 години в историята не е голям период, но за живота на хората и за града ни е време на поетапно и смислено развитие, в което нашите предци и ние самите градихме и продължаваме да надграждаме облика на Търговище.

Повече >>