Честит национален празник, българи!

Днес е денят, в който празнуваме свободата си. Чакана, изстрадана и откупена с кръвта на стотици хиляди загинали знайни и незнайни мъже, жени и деца. И затова още по-ценна за всеки от нас.

Днес е ден за размисъл и оценка. Достойни ли сме за жертвите на нашите предци? Пазим ли свободата си достатъчно отговорно и самоотвержено? Помним ли колко древна, напредничава, устойчива и свободолюбива е нацията ни? Почитаме ли паметта на героите си?

Днес е ден, който ни призовава да бъдем единни, да си припомним националните идеали, да пазим историческата си памет. Живеем във време, което подлага на изпитание нашата вяра, нашите ценности, нашата идентичност и дори свободата ни.

Нашето спасение е в нашите корени, които устояват на предизвикателствата на времето вече повече от 13 века. Днес е време да възкресим духа на всички онези българи, дали на света най-ценното притежание - словото, да почетем загиналите, извоювали с кръвта си за нас и нашите деца свободата и да дадем обет пред себе си и пред поколенията след нас, че ще се ръководим само и единствено от националните идеали!

Честит трети март, българи!

Борислав Гуцанов
Водач на листата на Коалиция "БСП за България" за 28 МИР-Търговище
Организационен секретар на БСП