Уважаеми съграждани, честит 3-ти март!

Трети март е паметен ден, именно този ден, който трябва да ни обединява, да ни прави горди и да ни напомня неизменно да защитаваме историческата си памет и ценности, така както са го правили нашите предци. Някак си, съвсем естествено започва да се възприема вандалщината срещу достолепните паметници в чест на загиналите знайни и незнайни воини, дали живота си за свободата на България. Улисани в ежедневните си грижи, заобикаляме факта, че в нашата свята българска земя оставиха костите си хиляди руснаци, поляци, украинци и румънци - част от тогавашната Руска империя и нейната освободителна мисия.

Днес и не само днес, можем да засвидетелстваме своя патриотизъм и уважение и да осмислим свободата си, нейната ценност, да се освободим от пет вековните окови и поне веднъж да изкачим стъпалата на връх Шипка, за да усетим, за сетен път колко е прекрасна и необятна Родината ни.

Нека в деня на Освобождението на България, сведем глави и положим цвете пред загиналите знайни и незнайни воини - Опълченците на Шипка!
С нашия поклон пред освободителното дело, ще докажем за сетен път, колко сме горди с миналото си и мислим за настоящето и бъдещето на своя народ - заедно и обединени!

Честит национален празник, българи!
Д-р Светослав Стефанов
Общински и Областен председател на БСП - Търговище