Подкрепата за №67 в интегралната бюлетина!

Продължаваме срещите си с гражданите на община Търговище. Вчера бяхме в с. Подгорица, за да представим нашия кандидат за кмет - Даниела Раданова, една млада и амбициозна жена - майка и съпруга, която иска и знае как да върне красивия облик на селото, някога кипящо от живот с над 1300 жители. Тя сподели своите само три най-важни приоритета - осветлението на улиците, чистотата, която включва и ангажимента на всеки един жител и при възможност, подобряване на уличната настилка.

"Искам да се погрижа за моето родно място и моите съграждани, както се грижа за дома и семейството си!"

Кандидатът за кмет на Търговищка община Рая Матева представи екипа си, основните проблеми и виждания за справяне с проблемите на селата. Големият шанс за приоритетно и поетапно решаване на проблемите в селата е чрез активната позицията на депутатите от БСП за България в парламента да се отстоява искането за законово обособяване самостоятелни бюджети на кметствата. Местните общности най-правилно могат да решат как да подредят и нагърбят с отстраняването на конкретните проблеми.

Днес се проведоха срещи в кварталните клубове "Капитан Петко Войвода" и "Дръзновение" в Търговище. Посрещането на г-жа Рая Матева и нейния екип беше повече от топло! Гражданите на Търговище поставиха много въпроси - неподходящите и "проветриви" автобусни спирки, липсата на достатъчно пейки пред възлови обществени сгради, като болницата, неправомерното паркиране в зелени площи и по тротоарите, за което санкционирани няма, въпреки "гръмкото" афиширане за увеличените санкции за такива нарушители, за начините и средствата да останат повече млади хора в Търговище. Зададоха и важния въпрос - има ли подготвени проекти за развитието на инфраструктурата в града през следващите 4 години.

Г-жа Матева и кандидатите за съветници от Местна коалиция "БСП за България /БСП за България и АБВ/ ", пределно ясно и точно отговориха на зададените въпроси и предложиха за обсъждане още такива - като неизбежния проблем с битовите отпадъци, влошаващото се качество на питейната вода, общата транспортна схема, опазването на изградените обществени места за отдих и санкциите за нарушителите.

"След реализирането на инфраструктурните проекти, разработени от екипа до 2015 г., нови такива няма! Има малки, ограничени времеви проекти в сферата на социалните услуги. Трябва спешно да се възстанови и заработи звено към общинската администрация, от подготвени служители (за съжаление, най-подготвените напуснаха), които приоритетно и в спешен порядък да започнат изготвянето на нови инфраструктурни проекти, които могат да ползват национално или европейско финансиране."

Търговище и Търговищка община заслужават повече!

В това ни убеди и откритата днес изложба от творбите на нашия съгражданин проф. Симеон Халачев, по повод 100 годишнината от рождението му (1919-1983). "Той носеше Търговище в сърцето и душата си и тук идваше да се зареди, за да продължи да твори!" - това сподели синът на художника. В голямата част от изложените творби са изобразени исторически моменти и събития за града ни. Впечатляващо е творчеството на проф. Халачев и като художник на игрални филми "А бяхме млади", "Димитровградци", "В навечерието" и др.

Снимки от събитията:

Посещение в с. Подгорица и Търговищките клубове "Капитан Петко Войвода" и "Дръзновение"