125 години БСП

На 30.07.2016 г., на връх Бузлуджа се събрахме отново, за да отбележим нашата 125 годишнина.

Трябва да си бил поне веднъж на тази историческа поляна, в прекрасния балкан, сред море от хора, за да почувстваш величието и актуалността на социалистическите идеи, волята за справедливост и по-добро бъдеще за България.

България, която обичаме.

И тази година нашият национален събор събра поколения социалисти и симпатизанти на левите идеи, за да демонстрираме единство, солидарност и желание за социална справедливост в нашата държава.

"Днес в България няма равни възможности за всеки. Ако си роден беден, не можеш да учиш. Ако си работник, не можеш да си платиш здравето. Ако си млад, не можеш да си купиш дом и да отгледаш семейството си. Ако си учител, си унизен в професията.

Днес няма солидарност, защото правителството на Бойко Борисов харчи милиарди, но няма сърце за деца с увреждания.

Днес няма справедливост, защото малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия. Почетните хора са на колене, а престъпниците ходят свободно по улиците." - ето това заяви от трибуната на Бузлуджа председателят на БСП-Корнелия Нинова.

Нужна ни е промяна, промяна към по-добро. Готови сме да воюваме за това, но за да се случи, са необходими усилията на всички ляво мислещи и угнетени хора в България!

Снимки от събора може да видите тук.