Българин не е участ, българин е чест!

"Промяната започва от вас!  Промяна за доброто на България!  Затова сме длъжни да победим!". Това заяви пред събралите се кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев.  По думите му на България е нужен президент с воля и характер, който да сплотява нацията около значими цели и да изпълни със съдържание президентската институция и да върне достойнството и вярата на българските граждани. Той подчерта, че от нас зависи дали  ще продължи упадъкът на българската държавност и разграждането на общия ни дом или най-сетне ще си върнем контрола. Кандидат-президентът попита дали ще приемем готвената ни участ на буферна зона за нелегални мигранти или  ще предприемем решителни мерки да съхраним себе си като българи.

Ген. Радев пое ангажимента, в днешното време на растящи вътрешни изпитания и външни заплахи, да бъде президентът с ясни приоритети: укрепване на националната сигурност във всичките й измерения; външна политика с характер, която да се изработва вътре в страната ни и да се отстоява навън; ефективно взаимодействие и повишено доверие между институциите; да сме лоялен член на НАТО и ЕС, но не с клакьорство и заклинания, а с реални действия.  Като основни сфери, които ще изведе на преден план той посочи: икономическото и духовното развитие, образованието, здравеопазването, демографията, доходите и правата на гражданите. Генералът обясни, че за постигането на тези цели ще търси максимално съгласие между институциите, партиите, гражданските сдружения и организации. "България трябва да разчита на таланта и капацитета на всички българи. Те са нашият капитал", подчерта ген. Радев. Той каза още, че да сплотява и води хората в изпитания към победа със силата на личния пример е било негов дълг и призвание и е готов да поеме отговорността на държавника, от когото България се нуждае в тези бурни и смутни времена.

"Ще бъда инициативен президент, който ще търси решенията за доброто на България.  Ще бъда силен президент, но не заради пагоните, а в името на каузата България. Ще бъда отговорен президент, който ще работи открито, ще изпълнява поетите ангажименти и ще отстоява решенията си. Ще бъда президентът на всички български граждани. Защото българин не е участ, българин е чест", заключи ген. Радев.

Илияна Йотова: Ние можем да победим, защото нашата кауза е България!

"Ние можем да победим, защото нашата кауза е България! България, която обичаме и за която искаме да сме достойни!" Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя подчерта, че тези избори не са за постове и власт, а за надеждата да престанем да се срамуваме от държавата си, политиците и президента си. "Ние с ген. Радев ще оправдаем тези очаквания", категорична е Йотова. "Опитват се да внушават, че президентската институция няма правомощия. Карат ни да вярваме, че резултатът е предрешен. Плашат с дестабилизация и разпад, ако не изберем поредния послушко. Защото самите властващи са уплашени, защото пред себе си имат горди и силни българи. Защото знаят, че доверието в нас е инвестиция в националната сигурност, която те предават", каза още Йотова. Тя посочи, че основна цел на президентската институция ще бъде гарантирането на националната сигурност, не само на границата, а за всеки български гражданин. Според нея най-важното е държавата да протегне ръце към младите хора, за да останат в България, да имаме добро образование и здравеопазване, силна външна политика и сигурност. Тя е на мнение, че  начело на нацията трябва да са хора, които държат на думата си, личности с авторитет и характер. Йотова е категорична, че заедно с ген. Румен Радев са достатъчно подготвени да отговорят на тези предизвикателства. "В негово лице ще имаме за президент човек решителен, компетентен, знаещ как да постига непостижимото. Той е патриот, който се е клел да защитава България и да отдаде живота си за нея. И е изпълнявал клетвата си. Аз му се доверявам. Да им предложим единение за такава България, в която нашите деца избират да живеят и работят", заключи Илияна Йотова.

Това заявиха кандидатите ни за президент и вицепрезидент от сцената на Античния театър в Пловдив.

Източник: тук.