БСП дава разумните решения за страната

Нови лица в кандидат- депутатската листа за парламентарните избори в област Търговище

Коалиция "БСП за България" регистрира листата си с кандидати за народни представители от 28 МИР Търговище. За трети път начело на социалистите в областта застава ген. Кольо Милев, който беше избран за депутат след първия вот за парламента тази година. След ген. Милев в листата се подреждат общинският и областен председател на БСП - Търговище Светослав Стефанов и председателят на Общински съвет на БСП в Попово Николай Черкезов. Четвъртото място за коалиционния партньор АБВ този път е за Йорданка Георгиева, която ръководи звеното "Европейски програми и проекти" в община Попово и оглавява областната структура на АБВ. Пета в листата остава представителят на Омуртаг Павлинка Тасева, председател на Общински съвет на БСП - Омуртаг и общински съветник, шеста е Десислава Петрова, която е втори мандат част от местния парламент в Търговище. Новите двама кандидати за народни представители са на седмо и осмо място. Волейболистът с дългогодишна кариера Георги Гогов е от Попово и е организационен секретар на партията в града. Галин Дачев е областен координатор на левицата в Търговище и познат на съгражданите си като бивш управител на общинското предприятие БКС от 2006 до 2017 г. Дачев е бил и общински съветник, областен председател е и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в града.

За БСП и лявата коалиция, чийто формат се запазва и за предстоящите избори на 14 ноември, ще се гласува с номер 33.

"От БСП си даваме ясна сметка, че търпението на хората е изчерпано и очакванията им са след тези избори да има редовно правителство. Хората искат разумни политици и разумни действия, план и изход от кризата, която е на всички нива - политическа, икономическа, криза на доверието. Вярвам, че те ще оценят стабилното и диалогично поведение, което следва БСП през цялото време. Ще работим и за победата на кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотов. За 5 години те вдигнаха високо летвата в президентската институция и нямаме съмнения, че така ще бъде и в следващия им мандат", посочи ген. Кольо Милев.

На 20 октомври 2021 г. в Драматичен театър в Търговище от 17:30 ч. БСП официално ще открие кампанията за президентските и парламентарните избори. На събитието са поканени всички съмишленици на лявата идея и гражданите на областта.

Купуването и продаването на гласове е престъпление