БСП откри предизборната си кампания

Представяне на ОС и кмет - Нешка Робева Диан ЦоневНад 1500 души се събраха в парк "Борово око" на официалния старт на предизборната кампания на Българската социалистическа партия за Местни избори 2015 в община Търговище. Социалистите участват в предизборната надпревара с номер 9 в бюлетината, мотото на кампанията е "За хората. Солидарност и справедливост". В листата им в община Търговище има 33-ма кандидати за общински съветници, сред които има много нови лица и млади хора.

"Българската социалистическа партия остана единствената истинска алтернатива на сегашното управление на ГЕРБ в четворна ли, петорна, понякога шесторна коалиция с всички възможни партии в парламента. Ние, социалистите, останахме единствена опозиция и сме решени да се борим за повече справедливост и солидарност в обществото!", заяви председателят на Областния съвет на БСП Явор Куюмджиев.

"Имам две деца и се радвам, че те живеят и учат в моя роден град, близо до роднините и до корените си. Искам да се чувстват добре и в безопасност тук, в Търговище и в село Певец. Ще се боря за прозрачност и ефективност в управлението, за повече контрол върху делата на администрацията. Искрено вярвам, че с позитивизъм и градивен диалог мога да защитавам вашите интереси пред всякакви институции", каза 33-годишният Александър Кадънов, който е кандидат за общински съветник и за кмет на с. Певец.

"Не съм членувал досега в партии, но приех поканата да участвам в листата на БСП с увереността, че съм натрупал знания и опит и мога да бъда полезен за развитието на нашия град и селата ни. Приех, защото вярвам, че всеки от нас е длъжен да даде своя принос за родния си град. Сам съм изградил себе си и кариерата си, но съм в листата на БСП, защото вярвам, че това е формацията, която може да осигури устойчиво развитие на общината", каза Никола Станчев, на 36 години, кандидат за общински съветник.

"За 16 години градът се промени много! Бяха трудни години, но усилията ни не отидоха напразно. Реализирахме проекти за над 100 млн. лв. Преборихме се много сериозно и от последното място по икономическо развитие и приходи на населението, което заемахме в началото, ние вече сме в златната среда на областните градове, което за мен е успех. В същото време спазвахме политиката на запазване на данъците и социалните придобивки за търговищенци. Успяхме с общите усилия на екипа ни, но и на всички хора в града и бизнеса", заяви досегашният кмет на община Търговище д-р Красимир Мирев, който сега е водач на листата за общински съветници.

"Заставам пред вас с ясното съзнание, че поемам една тежка отговорност, но аз не се страхувам от нея и благодаря на местната организация на Българската социалистическа партия за доверието. Номер 9 е номерът на силните, на победителите! А ние всички тук сме победители", каза кандидатът за кмет Диан Цонев.

Местната организация на партията подари на Търговище най-новия спектакъл на Нешка Робева "Разбъркай го - да се оправи". След представлението кандидатът за кмет Диан Цонев подари на знаменитата треньорка огромен букет цветя. От името на д-р Красимир Мирев, букет цветя й поднесе и малката Пресиaна.

Снимки от събитието може да видите тук.