БСП подари Народен представител на Търговище

Teatar

Голям интерес, бурни аплодисменти и много смях белязаха поредното представление, играно на сцената на Драматичен театър - Търговище. Спектакълът "Народен представител" беше подарък за зрителите от водача и листата на БСП - лява България.

В препълнения салон стотици зрители станаха свидетели на актуална политическа сатира, в центъра на която стои човекът и неговото изкушение от властта, неговото объркване и обезличаване.
"Дано това, което ще видим на сцената след малко, да не става в българската политика", пожела на зрителите Явор Куюмджиев, преди началото на представлението. Той изрази радостта си, че ще гледа отново този спектакъл, но на търговищка сцена, след като миналата година постановката гостува на софийските зрители в "Сълза и смях" и Явор Куюмджиев покани на нея търговищенците, които живеят в София.

"Очакванията ми се изпълниха и знам, че публиката, излизайки от залата, е усетила заложената в постановката идея", каза Куюмджиев след края на снощния спектакъл.
Жестът му беше оценен високо от хората.

"Над 30 години не бях влизал в театъра, просто не можех да си го позволя. Искрено благодаря за поканата!"- сподели развълнуван възрастен зрител.

"Постановката е много добра, а изпълнението на актьорите - брилянтно", каза друг гост, който недоумяваше как е възможно пиеса, създадена преди повече от 100 години да звучи толкова актуално и днес.