Преизчисление на пенсиите срещу политиката на подаяния за възрастните

Преизчисление на пенсиите срещу политиката на подаяния за възрастните

"Ако за всичките години на власт, ГЕРБ бяха изпълнили поне половината от предизборните си обещания, в България щеше да се живее повече от добре. И настоящата кампания не е изключение, обещанията са щедри, особено към пенсионерите. Припомням, че последното преизчисляване на пенсиите беше през 2008 г. и го направи БСП. При гласуването на всеки държавен бюджет досега БСП настоява за преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителния доход. ГЕРБ твърдяха, че пари няма, но същевременно раздадоха над 1 млрд. лева в помощ на пенсионерите, предизборно, разбира се. След 4-ти април, когато тези 50 лв. секнат, над милион и половина възрастни хора ще продължат да живеят под прага на бедността", заяви водачът на листата ген. Кольо Милев след среща с пенсионерските клубове "Ален Мак" и "Капитан Петко Войвода".

Той допъли, че хората вече не вярват на обещания , а настояват за увеличение още в началото на мандата на следващото правителство.

"Преизчисляването на пенсиите струва 1 млрд. и 200 милиона и ще доведе до трайно увеличаване на пенсиите между 20 и 30% в зависимост от стажа и осигурителния принос на всеки човек.Така независимо дали се намираме в криза, или не - хората ще разполагат със средства, без да зависят от нечие предизборно благоволение", сподели още той като призова хората да не се страхуват и да гласуват, за да може всеки българин да води нормален и достоен живот.