"БСП за България" откри предизборната си кампания в община Попово!

"БСП за България" откри предизборната си кампания в община Попово!

БСП за България в Попово:

Връщаме закона и почтеността в управлението.

В залата на Народно читалище "Св.св. Кирил и Методий" се събраха кандидатите за народни представители, техни съмишленици, симпатизанти и гости от общината. Специално за събитието пред публиката излезе оперната прима Даниела Дякова.

"Промяна и спасение за България днес значат едно и също. Трябва ни спасение от разрухата, безпътицата и корупцията, които оставиха ГЕРБ. Дошло е време да възстановим държавата си от основи. И БСП може да го направи. Защото докато другите мълчаха - уплашени или купени, тя беше единствената политическа сила, която не позволи на ГЕРБ да помете и последните бариери пред тоталното овладяване на държавата", заяви водачът на листата ген. Кольо Милев пред жителите на Попово. По думите му най-важният въпрос е какво управление ще градим, след като изхвърлим модела "Борисов" - дали ще се доверим на отговорни политици или на месии, дали ще заложим на стабилност или на шоу.

Кандидатите "БСП за България" представиха целите в програмата на коалицията. Те посочиха конкретните стъпки на промяната от позицията на професионалисти в различни сфери. "Дължим на всеки гражданин достъп не просто до здравеопазване, адо качествена и навременна лекарска грижа. Болниците не могат да останат търговски дружества, защото това е порочен модел, който ощетява пациентите", посочи общинският и областен председател на БСП д-р Светослав Стефанов.

Днес всички виждат ясно онова, срещу което от БСП се бореше - разграбването на държавата, политическата корупция, нереформираните системи във всяка област на обществения живот, заявиха кандидатите от листата и призоваха на изборите хората да гласуват с разум, а не с емоции, да оценят правилно коя е била единствената опозиция на ГЕРБ през всички години управление.

Всички сме уморени от скандалите, от новините и искаме най-накрая да има стабилно управление, което да се интересува от хората, да ги интересува как живеем със заплатите и пенсиите, които получаваме, споделиха с кандидатите на БСП жители на община Попово.

Пред своите симпатизанти БСП представи своите цели:

  • Да сложи край на политическото влияние върху съдебната система, на недосегаемостта на висшите длъжностни лица и двойния стандарт в прокуратурата;
  • Да има образование с високо качество, което да отговаря на нуждите на пазара на труда и на динамиката в обществения живот;
  • Здравните грижи да са достъпни за всеки. Здравеопазването да е прозрачно и да има контрол на финансирането му;
  • Да създаде социален щит за работниците, младите хора, пенсионерите и уязвимите членове на обществото;
  • Ускорен икономически растеж, ръст на доходите, борба с неравенствата
  • Модерно земеделие, което с лекота изхранва населението и генерира приходи от износ;
  • Социална и зелена енергетика;