"БСП за България" с позитивно начало на кампанията пред пълен със съмишленици площад в Търговище!

"БСП за България" с позитивно начало на кампанията пред пълен със съмишленици площад в Търговище!

Много граждани на Търговище дойдоха в понеделник на откриването на предизборната кампания на коалиция "БСП за България" на централния площад "Свобода" в града. "Мястото не е избрано случайно - нашият площад, обновен преди години, е наречен на най-изстраданата човешка ценност - свободата", споделиха социалистите. Всеки от осмината кандидати за народни представители от Търговищка област,  начело с водача ген. Кольо Милев, представи своите приоритети и мотивация за участие в надпреварата.

"Обществото ни е уморено от скандали и очаква от нас управление, което да е коренно различно от досегашното. Години наред БСП беше единствената политическа сила, която се бореше на 100% срещу това порочно управление", заявиха кандидатите.

"Ден след ден новините потвърждават, че България е била ограбвана системно, безогледно, на едро. Вярвам в разума на хората, които ще избират между нов градеж или нови месии, между прагматичността и  шоуто в следващия парламент", заяви водачът на листата ген. Милев. Той призова дошлите на площада да гласуват не толкова с емоции, защото на България й трябва план за развитие.

"Болниците да престанат да бъдат търговски дружества, да не се закриват лечебни заведения, системата да бъде по-подготвена за кризисни ситуации като пандемията", посочи приоритетите си лидерът на областната и общинската организация на БСП д-р Светослав Стефанов, който е втори в листата на БСП.

"Без работеща икономика всички хубави неща в нашата програма трудно биха се случили. Затова обръщаме особено внимание на малкия, семейния и средния бизнес. Онзи бизнес, който не е зависим от властта и до който не стигат милионите от нагласени поръчки!", заяви Николай Черкезов, номер 3 в листата от Попово.

"Ролята и подкрепата на държавата в земеделието е ключова и нашата коалиция ще я отстоява", обърна се към хората на площада Венцислав Илиев от АБВ, който е 4-ти в листата.

"Грижата за хората не е празен лозунг. Това е залогът да ни има като нация, тук, а не да се разпиляваме някъде по света, където хората имат права и социална защита. Да останем тук и да работим за страната си, обяви психологът Илия Илиев, който е 5 в листата.

"За 11 години в управлението ГЕРБ потъпка всички принципи на доброто управление - в икономиката, във финансите, навсякъде в държавата. Всички сме свидетели на раздаването на пари от Борисов, през прозореца на джипката. Това трябва да спре" категорична е финансистът Павлинка Тасева, която е номер 6 в листата.

"Най-безспорният провал е в правосъдието. Виждаме го ние, казва ни го и светът. Доверието в съдебната система и администрации е нулево, а в държавата липсват правила. А сега някои щели да слагат ред в хаоса, който сами създадоха", посочи юристът Десислава Петрова, номер 7 в листата.

"Знаете ли в какво инвестират държавите, които години наред се опитваме да догоним и все не успяваме? Не е в магистрали! Успешните страни инвестират в образованието на децата си. Без образование нацията ни винаги ще остане на опашката на света. Не искаме това, нали?, заяви  учителят Дарина Георгиева, номер 8 в листата.

Обичаният от поколения българи дует "Ритон" се погрижи за доброто настроение на гостите на площада с най-емблематичните си хитове -  "Как си амиго", "Прегърни ме", "Джалма", "Елате ни на гости" и др.