Декларация на Областния съвет на БСП Търговище

На 2 февруари вечерта на 100 м от дома му е бил нападнат общинският съветник и лидер на БСП в Омуртаг Павел Радев. Двама мъже с качулки са го били с юмруци и ритници. Този вандалски акт на насилие и сплашване показва, че г-н Радев си върши работата достойно и с чест, и не се страхува да разкрива истината.
Областният съвет на БСП категорично се противопоставя на подобни изстъпления и твърдо подкрепя Павел. Считаме, че през 2015 г. в България в недопустимо да бъде атакуван физически който и да било за неговите политически убеждения или за работата му в защита на интересите на гражданите. Няма да допуснем наши активисти да бъдат преследвани, още по-малко малтретирани.
Настояваме органите на реда да си свършат работата бързо и професионално, за да бъдат открити нападателите и поръчителите на това ужасно престъпление.
Изразяваме огромното си притеснение, че предизборната кампания започна твърде рано и твърде мръсно. Цялата обстановка в държавата показва, че предстоящите избори ще бъдат може би най-опасните досега. Надяваме се нападенията над политици да не станат рутинна процедура за разчистване на сметки, сплашване и политическа разправа с наближаването на местни избори 2015!