Диан Цонев: Помолихме небесния закрилник на българите да помогне на момчетата, които пазят Родината

St Ivan Rilski 1Като човек, чиято кариера е преминала  в опазване сигурността на България, не мога да скрия, че съм притеснен от обстановката в страната и от събитията, които се случват напоследък. Убеден съм, че колегите ми в МВР и службите са достатъчно компетентни и действат адекватно на ситуацията, създавана от  навлизащите у нас мигранти. В същото време не мога да си затворя очите за проблемите, с които се сблъскват при изпълнение на служебните си задължения, нито за грубия медиен и политически натиск, на който са подложени. На вратата ни чука криза, която наричаме "бежанска", но за мен тя е криза на сигурността, не безопасността на населението в градовете. Това сподели кандидатът за кмет от БСП Диан Цонев на излизане от храм "Св. Иван Рилски", където присъства на празнична литургия и водосвет, отслужен от отец Слави.

"Днес, в деня на  св. Иван Рилски, с другарите от листата за общински съветници дойдохме на храмовия празник на църквата, носеща името на светеца, за да измолим от него закрила за момчетата по границите, закрила за целия български народ. Вярвам, че небесният закрилник на българите бди над нас, но вярвам също така, че ние носим отговорност за съдбата си и сами трябва да се погрижим децата ни да растат в сигурен и безопасен град", допълни Диан Цонев.

На водосвета присъстваха още водачът на листата за общински съветници на БСП д-р Красимир Мирев, водачът на съветническата листа в Попово о.р ген. Гецо Гецов, членове на листите от Търговище и Попово.