ген. Кольо Милев: Държавата е длъжник на пчеларите

ген. Кольо Милев: Държавата е длъжник на пчеларите

"Държавата е длъжник на пчеларите, години наред секторът е неглижиран, както се неглижират години наред малките и средните производители у нас. Липсата на стратегия за пчеларството, липсата на регистър на пчеларите и пръсканията погубват този сектор", посочи водачът на листата на "БСП за България" ген. Кольо Милев по време на кръгла маса и изложение на мед и пчелни продукти на тема "Натура 2000 и ползите за местното население от мрежата", в които се влючи заедно с Десислава Петрова, кандидат за народен представител.

Събитието се проведе в петък в Дома на културата, Попово. На него бяха обсъдени предложения за развитие на пчеларския сектор чрез регистрирането на запазена марка за произход в ЕС на местни производители.

"И малките деца знаят за сериозния проблем с високата смъртност при пчелните семейства заради пръскането с непозволени химически вещества и пестициди, само управляващите от ГЕРБ и Министерството на земеделието не го разбраха. В своята програма БСП залага на приоритетно стимулиране малки и средни производители, кооперации и сдружения в земеделието", заяви ген. Милев.