Ген. Кольо Милев: Хората незабавно трябва да усетят подкрепата на държавата във всеки сектор

"Хората трябва да усетят незабавно, че държавата стои зад тях, че е готова с мерки за подкрепа на всеки сектор - от здравеопазване и образование до политиката на доходите и икономиката. Кризата е очевидна и тревожи всички, предстои зима с много неизвестни и само разумната политика може да внесе успокоение и да намали щетите. Именно тук БСП вижда своята роля - като двигател и гарант за политика на разума, за политика на нелеките, но отговорни решения".

Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в 28 МИР Търговище ген. Кольо Милев при откриването на кампанията на коалицията в сряда. По думите му кризата е изострила и без това тежките социални неравенства в страната и затова БСП предлага конкретни мерки за преодоляването им. Сред тях са семейното подоходно облагане, еднократната помощ за второ и трето дете, безплатните лекарства за децата до 14-годишна възраст, по-ниска ДДС ставка за основни хранителни продукти.

За да подкрепят листата на левицата, в Драматичния театър в Търговище дойдоха членове, симпатизанти и граждани на областта. Успех на кампанията пожела и председателят на предизборния щаб на БСП Кристиан Вигенин.

"След тези избори БСП има шанса да се превърне в ядро и стълб на следващото управление и да създаде около себе си стабилно мнозинство като заложи на опита, с който повечето от новите претенденти не разполага. Влизаме в кампанията с конкретни предложения, облечени в законодателни инициативи. Още в ден първи на новото Народно събрание трябва да започнем работа по новия бюджет на страната. Тревожи ни и цената на електроенергията както за бизнеса, така и за всеки български гражданин, защото високата цена за предприятията се превръща във висока цена на продукцията и в инфлация, която изяжда и малкото допълнителни средства, за които успяхме да се преборим за пенсионерите и за майките в последния парламент", каза Кристиан Вигенин.

Солидните биографии и професионализма в листата на БСП в област Търговище са сериозни предпоставки за успех на тези избори, смята той. "Вие сте и единственият избирателен район, в който може да изберете двама генерали - ген. Милев и ген. Радев, обърна се Вигенин към гостите в залата.

"Аз вярвам, че хоризонт и перспектива има. Нужна е политика, която да постави в центъра най-важният ресурс - хората. Защото именно хората са големият потенциал на България, без който няма държава, работещи институции и икономика. Потенциалът на Търговище го има, трябва да бъде развит с работа и ефективна работа. Залогът е да запазим младите хора тук", призова ген. Милев.

Листата на БСП за България в област Търговище е от 8 души. След ген. Милев в нея се подреждат общинският и областен председател на БСП - Търговище д-р Светослав Стефанов и председателят на Общински съвет на БСП в Попово Николай Черкезов. Четвъртото място за коалиционния партньор АБВ е за Йорданка Георгиева. Пета в листата остава представителят на Омуртаг Павлинка Тасева, шеста е Десислава Петрова. Нови двама кандидати за народни представители са на седмо и осмо място. Това са Георги Гогов и областният координатор на левицата в Търговище Галин Дачев.