Ген. Кольо Милев: На терен ясно усещаме, че подкрепата за БСП расте

Миналата седмица Коалиция "БСП за България" откри предизборната си кампания в градовете Попово, Търговище, Омуртаг и Опака. Кандидатите от листата на лявата коалиция обиколиха и много от населените места в областта, за да се срещнат с хората очи в очи.

"На терен усещаме, че готовността за подкрепа към БСП расте. Като че ли страхът е отстъпил пред надеждата, че моделът на управление най-после ще се промени. Хората разбират, че ролята на БСП в следващия парламент ще е ключова и без нашата политическа сила не може да се сформира стабилно правителство", подчерта водачът на листата ген. Кольо Милев.

Стотици граждани на Търговище дойдоха на откриването на предизборната кампания на коалиция "БСП за България" в понеделник вечерта на централния площад "Свобода" в града. "Мястото не е избрано случайно - нашият площад, обновен преди години, е наречен на най-изстраданата човешка ценност - свободата", споделиха социалистите. Всеки от 8-те кандидати за народни представители от Търговищка област представиха своите приоритети и мотивация за участие в надпреварата. За жителите на Търговище пяха обичаните от поколения българия Катя и Здравко от дует "Ритон". В Омуртаг посрещнаха кандидатите на "БСП за България" в сряда, а Опака в четвъртък. В понеделник левите кандидати ще се срещнат с и жителите на Антоново. Навсякъде хората са долеч по-активни да изразяват мнение, да поставят проблемите си и този път искат категорична промяна.

"Обществото ни е уморено от кризи и скандали и очаква новото управление да е коренно различно от досегашното. На 4 април хората дадоха ясен знак, че не искат повече Борисов и партията му на власт. Искат промяна и стабилност и ние от БСП може да я гарантираме, защото години наред бяхме единствената политическа сила, която не се огъна и която се бореше на 100% срещу това порочно управление", заяви генерал Кольо Милев.

В листата на "БСП за България" начело с генерал Милев, има лекар в лицето на д-р Светослав Стефанов. Трети в листата е инженерът Николай Черкезов от Попово, четвърти - земеделският производител Венцислав Маринов, който представлява партньорите от АБВ. Пети е психологът Илия Илиев, следван от финансистът Павлинка Тасева. Другите дами в листата са юристът Десислава Петрова от Търговище и Дарина Георгиева, която е педагог в Попово.

Целта, която си поставят всички, е стабилна България, елиминиране на корупцията, така че ресурсите на страната да не изтичат, а да отиват за реален ръст на доходите и икономиката.

"11 години стоителството беше алфата и омегата във визията на ГЕРБ. Ясно е, така се захранват малко, но верни фирми. Но хората обедняваха и това се потвърди от последните данни на НОИ. Над ¼ от всички българи са под прага на бедност. Хората ни питат как е възможно всеки ден са научават за толкова много изтекли пари от държавната хазна, а същевременно 20% да живеят в мизерия", казват кандидатите на БСП. Партията им е готова с програма за защита на родното производство, индустрията, малкия и среден бизнес. Социалистите са "за" премахването на пазарния принцип в здравеопазването и образованието.