Кандидатът ни за кмет Диан Цонев се срещна с приемни родители от Търговище

3С много усмивки и планове за бъдещи дела завърши срещата на кандидата за кмет от БСП Диан Цонев и представители на приемните родители в град Търговище. Започнала като разговор за проблемите, с които ежедневно се сблъскват семействата, приели да отглеждат деца, лишени от родителска грижа, срещата прерастна в изреждане на конкретни искания и планиране на бъдещи действия с помощта на общината, частния бизнес и неправителствени организации.

Според родителите досега с никой кандидат не са говорили толкова конкретно и за толкова реално постижими неща, както с Диан Цонев. Исканията им към бъдещия кмет на града се оказаха прости: помещение, в което да могат да се събират, да съхраняват документи, да оставят децата за малко под грижите на един родител, да посрещат гости и да общуват помежду си, и компютър за работа и връзка с други като тях.

Освен това, те предложиха общината да организира общи разяснителни срещи между родителите и учители в училищата, където учат децата. Според тях, децата, за които се грижат, понякога са неразбрани в клас, трудно общуват с връстниците си и имат нужда от повече търпение и разбиране от страна на учителите. Тези проблеми трябва да се обсъждат както с учителите, така и с родителите на другите деца в училище.

"Това е напълно по възможностите на Общината и когато стана кмет, аз ще го направя - ще намерим подходяща общинска собственост: клуб или апартамент с 2 или 3 стаи, който да ви предоставим безвъзмездно. С общи усилия ще направим там кът за игра на децата, малък офис за работа и съхраняване на документи и приемна  за срещи. Освен това, ще предложа на "Ротари клуб", чийто президент съм в града, следващия благотворителен пролетен бал да бъде посветен на вас и събраните средства да отидат за оборудване на вашия клуб - ще имате нужда от мебели, играчки, уреди", каза кандидатът за кмет Диан Цонев.

Родителите поискаха също допълнителна помощ за семействата, отглеждащи бебета, които имат нужда от повече средства за отопление през зимата. Диан Цонев се ангажира да потърси фирми или отделни бизнесмени, които могат да помогнат със закупуване на горива или да поемат част от сметките за ток на семействата.

Родителите и екипът на кандидата обсъдиха възможността изложбата, за децата и техните приемни семейства, която в момента е подредена пред Народния театър "Иван Вазов" в София, да гостува в Търговище. Целта на гостуването е обществеността в Търговище да се обърне с лице към проблемите на приемните семейства.