Кандидатът ни за кмет Диан Цонев се срещна със спортисти, треньори и спортни деятели от Търговище

1"Ремонтите на три зали са част от плана ми за действие, парите за тях са предвидени в бюджета", каза кандидатът за кмет от БСП.

"Не мога да обещая всичко да се случи наведнъж, но мога съвсем конкретно, със срокове и дати да кажа кога ще изпълним всички поставени ми от вас искания", така отговори на въпросите на спортисти, ръководители на спортни клубове в града и спортни деятели Диан Цонев, кандидат за кмет на Търговище, издигнат от БСП.

"За мен работата със спортистите и решаването на техните проблеми са важна част от поне два важни приоритета за града: политиката за задържане на младите хора и политиката за развиване на социалните дейности на общината", добави кандидат-кметът.

Повечето от желанията на спортистите и треньорите се оказаха вече включени в предизборната програма на Диан Цонев. Нещо повече - исканите ремонти и подобрения на спортни зали и съоръжения са част от плана за действие в периода 2016-2020 г., разписан от екипа на кандидата.

С посочване на срокове и необходимите пари в бюджета на общината, Диан Цонев обеща на спортните деятели:

1. През 2016 г. :

- да бъде извършен цялостен ремонт на мултифункционалната спортна зала за подготовка на борци, гимнастици и стрелци "Саид Мустафов", известна в града като "борцовата зала";

- да бъде поставено ново осветление на спортна зала "Дечко Стефанов";

- да бъдат поставени климатици на зала "Неделчо Камов", известна като "боксовата зала"

- за всички закрити спортни обекти в града - да бъде подобрено хигиенното състояние и условията за подготовка на спортистите.

2. През 2017 г. - да бъде извършен основен ремонт на зала "Дечко Стефанов".

3. През 2018 г. - да бъде извършен основен ремонт на зала "Неделчо Камов"
Диан Цонев: "За спорта в града говоря само с точни срокове и бюджет за изпълнение!"