Кандидати за народни представители от "БСП-лява България" участваха в празника на читалището в кв. "Въбел"

OLYMPUS DIGITAL CAMERAД-р Светослав Стефанов, Албена Рашева и Илия Илиев от листата на "БСП-лява България" за Търговищки район, празнуваха заедно с жителите на кв."Въбел" 110-тата годишнина на читалище "Развитие - 1904".
В поздравителния адрес, от името на водача Явор Куюмджиев и цялата листа, се казва: "Малко са  духовните центрове в България, които са просъществували толкова дълго, колкото  читалище "Развитие - 1904". Този факт е свързан с вашия труд, упоритост и стремеж към съхраняване на традициите и културното наследство в Търговище. Вие сте олицетворение на една мисъл, произнесена  от Дядо Славейков,  дълбоко свързан с Търговище, прекарал част от живота си като учител в града: " От деня, когато удари часът на нашето пробуждание, до днес, предметът, който е единствено привличал нашите занимания, бил е: събуждението на народа!". Всички вие, които отдавате времето и силите си, следвайки завета на Петко Славейков, сте днешните будители на България, пазителите на това, което ни е съхранило повече от 13 века като народ - силата на българския дух и стремежа към познание!Бъдете живи и здрави и предавайте вашия ентусиазъм на младите хора от квартала, за да съхранят читалището и през следващите 100 години!".
Водачът на листата Явор Куюмджиев, не успя да присъства на празника, поради участието му в енергийния форум в Лондон, но изпрати подарък за годишнината - фотоапарат, с който още дълги години да се документира историята на читалището.
Той се включи в тържествата в събота вечерта, когато на площада в квартала ще изнесе концерт ансамбъл "Младост" от град Лозница.