Кандидатите на "БСП за България" се срещнаха с жители на Антоново

Кандидатите на "БСП за България" се срещнаха с жители на Антоново

"Не е редно да се прави политика или кампания на гърба на бедстващи хора. Институциите да си вършат работата, който може да помогне, да го направи. Ще го направим и ние". Това каза водачът на листата на "БСП за България" ген. Кольо Милев на среща с избиратели в Антоново в понеделник. Антоново е една от общините, които пострадаха тежко от поройните дъждове в почивните дни.

"Не е моментът сега да търсим кусури или да наказваме този или онзи. Истината е, че природната стихия ни застигна и ни показа къде сме в момента. Показа, че досега през годините назад у нас твърде много се е мълчало. И докато в една Франция, например, жълтите жилетки протестират до край, в България едва миналата година хората излязоха на площадите. Но никога не е късно да поправиш неправдата", подчерта ген. Милев. По думите му настроението сред избирателите днес е доста по-различно от предишната кампания.

"Промяната е необратима. На частичните местни избори в община Благоевград тази неделя ГЕРБ остана, къде й е мястото - извън класацията. На балотаж отиват БСП и "Има такъв народ". Остават ни още 2 седмици, за да покажем, че нашата лява коалиция може да бъде изненадата на този вот. Без БСП няма как да се сформира стабилно управление", категоричен е водачът на социалистите.

Липсата на автобуси от селата до общинския център, некачественото изпълнение на проекти, липсата на контрол - това са част от проблемите, които поставиха хората от общината. Здравеопазването за тях остава "болна" тема, тъй като за жителите на Антоново се грижи един единствен личен лекар. Закриването на болници е една от най-големите грешки на управлението на ГЕРБ, отчетоха още хората.

"Няма административен механизъм, по който някой да застави някого да дойде и да стане общопрактикуващ лекар. Но има държавни политики, които могат да създадат условия за лекарите да остават и практикуват в такива райони.  Обсъждат се идеи за отпадане на 24-часовото разположение на личните лекари, което може да е част от решението на проблема. Така в Антоново би могъл да дойде лекар от Търново или Търговище, който да има смяна от 8 или 10 часа и през останалата част от денонощието грижата да се поема от Спешната помощ", посочи д -р Светослав Стефанов, който е втори в червената листа.

В Антоново с избирателите се срещнаха още кандидатите Николай Черкезов, Венцислав Илиев от АБВ, Илия Илиев, Десислава Петрова и Дарина Георгиева.