Конференция на Българския Антифашистки Съюз-Търговище

Днес в Търговище се проведе съвместно заседание на Областния и Общински съвети на Български Антифашистки Съюз, на което гост  беше областният председател на БСП - Явор Куюмджиев.
Беше прочетен доклад за състоянието на организацията от Костадинка Христова - председател на ОблС на БАС и приветствие от Явор Куюмджиев.
В последвалата дискусия всички присъстващи се обединиха около няколко приоритета - разясняване на значимостта на антифашисткото движение в България и Европа, особено сред младите хора; почитане паметта на загиналите в антифашистката борба, особено в годината, в която се навършват 70 години от победата над фашизма.
Делегатите и гостите на конференцията приеха да бъде изготвена декларация от името на БАС област Търговище в защита на паметника на Съветската армия в София. Присъстващите изразиха и своето голямо безпокойство  от надигащия се неофашизъм в България и цяла Европа и изразиха своята решимост подобна човеконенавистна идеология никога повече да не може да се възроди.
Костадинка Христова бе преизбрана за председател на БАС в област Търговище.
След приключване на конференцията, участниците положиха цветя пред паметниците на Михаил Петров и Симеон Филипов в центъра на град  Търговище.
20150407_153015