Корнелия Нинова: Днес избираме или смелостта, или послушанието и страха.

"Здравейте, българи тук в Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Гоце Делчев и София. Във всички градове и села на България, където едновременно, заедно, всички десетки хиляди родолюбиви българи откриваме кампанията за президент и вицепрезидент на България.
Здравейте, българи в чужбина. Където и да сте, вие носите България в сърцето си. Време е за избор. Време е да вземем страна. Или достойнството на един народ, или безчестието на едно правителство, или вярност към родината или служба на чужди интереси. Или тръгваме с народа си, или с мафията, приседнала на държавната трапеза на това управление.
Днес избираме или смелостта, или послушанието и страх, в който искат да ни държат сегашните управляващи. И в този момент сме заедно хиляди да заявим нашия избор. Искаме честта и достойнството си на българи. Нашият европейски път е предначертан и ясен, но искаме да бъдем равни на другите европейски народи  и няма да позволим чужди държави да определят съдбата ни, да отнемат гордостта ни и да тъпчат народа ни.
Ние сме направили своя избор. Заставаме на страната на народа срещу мафията, монополите, които всеки ден богатеят на гърба на хората. Ние сме на страната на младите, които не искат да връщат 16 млрд. лв. заем, за да живее сега една клика в разкош. Ние сме на страната на безработните българи, които не искат държавата да плаща на безработните бежанци здравни осигуровки, а тях, безработните българи, да ги праща в списъци на чакащи в болниците.
Ние сме на страната на децата, които искат да започват първи клас с буквар, а това правителството им го отне. Ние сме на страната на учителите, които искат да преподават "Под игото", а не "Робинзон Крузо".
Ние сме на страната на земеделците, които не искат да си изхвърлят продукцията, защото правителството на ГЕРБ подкрепя санкциите срещу Русия. Ние сме на страната на пенсионерите, които цял живот дадоха за България, а сега мизерстват. На страната на малкия и среден бизнес, който е на колене. Всички тези хора чакат от нас промяната. Само ние заедно можем да им я дадем.
Ние избираме смелостта и няма да бъдем послушни, не искаме и послушен президент. Но ние, смелите, подаваме ръка на уплашените, на слабите и на обезверените, за да им да дадем надежда, да им дадем кураж, да им посочим път и да ги преведем по този път.
Вие сте свободни хора, имате право на избор. Някои от вас са червени, други са сини или отвратени от политиката, обезверени и не искат да подкрепят никого.
Днес става дума за отечество. Не давайте България! Изберете честта, достойнството, солидарността, справедливостта, родината, свободата и смелостта.
И днес тези наши ценности имат своето олицетворение, имат своето име - ген. Румен Радев - президент на Република България, Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България. На добър час! Успех и победа не за тях само  и не за нас само, а за доброто на България!"

С тези думи, председателят на Българската социалистическа партия - Корнелия Нинова откри предизборната кампания за президентски избори 2016 г.

Източник: тук.