Общоградска среща с проф. Светла Бъчварова и кандидатите за народни представители от "БСП за България" в град Попово.

Водачът на листата за народни представители на Коалиция "БСП за България" за област Търговище-професор Светла Бъчварова се срещна днес с избиратели в Попово. В следобедните часове жителите на града и съседните села изпълниха залата на Домът на културата.

Заедно с останалите кандидати на коалицията -Николай Черкезов под номер три, Илия Илиев-номер четири, Дарина Георгиева-номер пет, Бахни Бахнев-шести в листата и седмият кандидат-Деница Тошева, професор Бъчварова представи програмата на левицата за управление на страната през следващия мандат.

"Социалният пакет, изработен от БСП трябва да бъде приложен още през 2018-та година", категорична бе професор Бъчварова.

"Социална политика, означава социалистическа политика.Тя трябва да бъде справедлива", каза кандидатът за народен представител.

Бъчварова се обяви за подкрепа на младите семейства и възрастните хора и за достойно възнаграждение на труда.

Сред предвидените мерки са да се въведе семейно подоходно облагане, обвързване на минималната работна заплата с темпа на увеличение на средната заплата, а месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години да бъде обвързано с минималната работна заплата.

Средствата за образование трябва да достигнат до 5,5% от БВП, а училищата не трябва да бъдат закривани, допълни още Светла Бъчварова.

"Икономиката е това, от което трябва да тръгнем", допълни Николай Черкезов.

Той подчерта, че сред предложенията на левицата са финансиране на малките предприятия, както и създаването на фонд "Индустрия" и фонд"Иновации".

"За мен е чест да съм част от тази листа, да застана зад лява политика, която да промени държавата - промяна към по-добро. Затова ви призовавам да поискате промяната, да станете част от промяната!
Нашите мечти - достъпно здравеопазване за всеки, качествено образование, възможност за реализация за децата ни и достойни старини за родителите ни, в Европа са право, а не мечта.

На 26-ти март с  №10 в бюлетината, нека да превърнем мечтите си в реалност!" - призова Илия Илиев.

Снимки от срещата може да видите ТУК.