Официално вчера бе избран нов председател на Областния съвет на БСП - Търговище

Явор КуюмджиевВчера, 30.10.2014 г. се проведе заседание на Областния съвет на БСП - Търговище. Освен представения анализ за резултатите от предсрочните парламентарни изори на 5 октомври, в дневния ред бе включено разглеждането на подадената оставка на председателя на областната организация Свилен Василев. В мотивите си той посочи, че още на 01.07.2013 г. е заявил такова намерение, предвид категоричното му несъгласие с приетото решение на Народното събрание за избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС, като е окачествил този факт като огромен гаф на висшето ръководство на БСП, нанасящ сериозен удар върху авторитета на партията, с непредвидими и трайно негативни последици за пълноценното участие на БСП в политическия живот на страната. В последствие, в името на това да бъде полезен на новоизбрания тогава народен представител, в навлизането и опознаването на проблемите на Търговищка област, общините и кадрите на областната организация на БСП, е останал на този пост. Резултатите от евроизборите и особено от предсрочните парламентарни избори, са потвърдили правотата на позицията му, поради което оставката му е факт.

Областният съвет на БСП - Търговище прие оставката и с мнозинство избра Явор Куюмджиев за нов председател. По-рано през седмицата той изрази готовността си да заеме поста, тъй като вече бе номиниран от всички 5 общински партийни организации в областта. Волята и желанието на Явор Куюмджиев са да работи за по-доброто бъдеще на региона и да остане трайно свързан с Търговищка област и нейните жители, които той вече добре е опознал.

Много социалисти и симпатизанти поздравиха новия областен председател за избора, разчитайки на заряда му и с надеждата за по-добро бъдеще на БСП както в национален мащаб, така и в Търговищка област.