Петър Витанов подкрепи листата на "БСП за България" в Търговище

Петър Витанов подкрепи листата на "БСП за България" в Търговище

На 1-ви април евродепутатът Петър Витанов посети област Търговище, за да заяви своята подкрепа към кандидатите за народни представители от листата на коалицията "БСП за България".  Обиколката му в региона започна с редица срещи с жители в градовете Антоново, Омуртаг, Търговище и завърши в Попово.

"Листата на БСП за Търговище е много балансирана, с отлични професионалисти, хора доказали се в своите сфери: ние имаме учители, лекари, генерали, достойни офицери от българската армия. Смятам, че това представлява комплексността и многоликостта на нашата партия, концентрирана в една листа", заяви Витанов в интервю за Дарик Търговище.

Той каза още, че проблемите в региона са подобни на тези в многа други области в страната - влошена демографска картина, недостиг на общопрактикуващи лекари, необходимост от реформи в здравеопазването и образованието, и призова хората да излязат и да гласуват.

"Защото техният глас има значение. Защото парадоксът е, че колкото по-голяма е избирателната активност, толкова повече техният глас има значение. Защото така намалява влиянието на корпоративния, на купения и на контролирания вот. В лицето на ген. Милев и на цялата листа, смятам, че БСП и българските граждани от област Търговище имат гарант за справедливост, гарант, че някой ще отстоява социалните политики, ще отстоява по-човеколюбива политика, насочена към грижата за хората, какъвто всъщност е слогънът на "БСП за България", завърши Петър Витанов.