Под крушата на осенската поляна

 На 22 септември, кандидатът за кмет на община Търговище Диан Цонев, заедно с настоящия кмет д-р Красимир Мирев, председателя на областния съвет на БСП Явор Куюмджиев, активисти и симпатизанти на партията посетиха  традиционния  събор на Партизанска поляна, край село Осен.
Социалистите поднесоха цветя на паметника, издигнат на мястото, където през  август 1943 г., е сформиран Шуменският партизански отряд. След това те се включиха в традиционния местен фестивал "Под крушата", организиран от община Търговище и кметството на село Осен. Фестивалът е известен с многообразието на ястия, сладка и напитки, приготвени от круши и ежегодно събира хиляди жители на Търговище и околните села на метри от каменния партизански монумент. На идеално окосените поляни до вечерта се виха кръшни хора, а децата, участвали в традиционното състезание по ориентиране  получиха наградите си.
"Можем само да поздравим д-р Мирев за правилния  избор на приемник за поста -кмет на града", споделяха участници в събора.  "Хората  ме спират и държат да ми кажат, че познават  Диан Цонев от досегашната му работа за Търговище, знаят, че той  познава проблемите на общината и ще намери начин да бъдат разрешени. Повечето, с които успях да говоря, изтъкват, че Диан е много целенасочен и упорит в търсенето на решения, но в същото време никому не е отказал лична среща, намерил е време с всеки да се види и поговори лично", разказва Явор Куюмджиев.
Снимки от събитието може да видите тук