Предизборна среща с проф. Светла Бъчварова в град Антоново.

"Не съм от Търговище, но искам областта да има национално представителство", увери професор Бъчварова на срещата, проведена на 13 март в град Антоново.

Водачът на листата на Коалиция "БСП за България" в област Търговище - професор Светла Бъчварова и кандидатите за народни представители - Илия Илиев и Добрин Добрев се срещнаха с избиратели от град Антоново и съседните села.
Проф. Бъчварова припомни, че по време на шестгодишното управление на ГЕРБ реформите във всяка една сфера претърпяха пълен провал, "но днес ние предлагаме изпълнима програма".

По време на разговора с хората от антоновско в акцент се превърна темата за земеделието.

Професор Бъчварова, която е експерт  в тази сфера поясни, че в програмата на БСП са предвидени мерки за подобряване на управлението и стопанисването на земята.

"Ще бъдат направени и крачки в посока на комасация, която е една от възможните механизми на държавата да уедри разпокъсаните земи на собствениците", допълни Бъчварова.

"Предвиден е пакет от мерки, които включват защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята, формиране на ефективни производствени структури и подпомагане на кооперирането на малките и средните земеделски стопани-производители и преработватели", каза още тя.

"В сферата на земеделието аз и моите колеги знаем какво трябва да се направи", категорична бе кандидатът за народен представител.

От своя страна жителите на Антоново й пожелаха успех на изборите на 26 март и изразиха увереност, че следващия път професор Бъчварова ще им гостува като депутат, съпричастен с проблемите на региона.