Пресконференция на БСП-Търговище

Днес председателят на Областния съвет на БСП-Търговище - Явор Куюмджиев и председателят на Общинския съвет на БСП-Търговище - д-р Светослав Стефанов се срещнаха с местни журналисти.
На пресконференцията бяха представени резултатите от проведеното вътрешнопартийно допитване.

Светослав Стефанов съобщи обобщените резултати от допитването на местно ниво, в което взеха участие 75,29 % от членовете на Общинската партийна организация.
На първия въпрос "По какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент на Република България?", за явяване на президентските избори в коалиция с други партии и организации са гласували 68,04 %; за самостоятелно явяване - 12,02 %; за подкрепа за друга партия - 0,1 %, а за подкрепа на независим кандидат - 19,58 %.
На втория въпрос "С кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането и подкрепата на общи кандидати за президент и вицепрезидент?", за явяване в коалиция с партиите от "БСП лява България" са гласували 93,47 %, с АБВ - 70,79 %, с Движение 21 - 69,58 %, с ВМРО -53,95%, с други партии и организации- 50,17 %, , с "Атака" -43,47%, с НФСБ - 34,70 %, с ДПС -20,79%.

Областният председател информира за резултатите на областно ниво, като отбеляза високата ангажираност и активност на членовете на БСП по отношение на допитването. Той съобщи, че както на областно, така и на национално ниво, гласувалите предпочитат БСП да участва в коалиция с партиите от "БСП лява България".

Явор Куюмджиев сподели, че на предстоящите конференции членовете на БСП отново ще имат възможността да изразят волята си, като направят предложения за кандидат-президентска двойка.

На 30 юли ще се проведе традиционният събор на връх Бузлуджа, на който ще се отбележи 125-годишнината от създаването на Българската социалистическа партия. Както всяка година социалистите от областта ще се включат активно