Пресконференция на областното и общинско ръководство на БСП-Търговище

preskonf.Днес  председателят на Областният съвет на БСП-Търговище-Явор Куюмджиев и новоизбраният председател на Общинската партийна организация - д-р Светослав Стефанов дадоха пресконференция, на която информираха за проведената в събота отчетно-изборна конференция на Общинската организация на БСП-Търговище.

Явор Куюмджиев разказа за протеклата отчетно-изборна кампания в община Търговище и за конференцията, която според него е била много позитивна. "Получава се плавен преход между поколенията и без конфликти щафетата на ръководството бе предадена.", каза той. Също така съобщи, че бе избран нов състав на Общинския съвет на БСП-Търговище, състоящ се от 35 души, както и имената на петте избрани делегата за 49-тия конгрес на БСП от Търговище - д-р Красимир Мирев, Явор Куюмджиев, д-р Светослав Стефанов, Ивелина Арсова и Руслан Стойнев, като отбеляза, че е спазен принципа за съчетаване на млади хора и хора с опит.

По-нататък Явор Куюмджиев информира, че на отчетно-изборната конференция, за председател на Българската социалистическа партия, бяха издигнати номинациите на Корнелия Нинова и Михаил Миков.

Новоизбраният председател на Общинският съвет на БСП-Търговище - д-р Светослав Стефанов благодари на социалистите, издигнали кандидатурата му за председател на Общинската организация и на делегатите, които са го подкрепили, и са му гласували доверие. Той сподели, че за него това е знак на желанието за промяна, за обновяване на партията и за включване на по-млади хора, които да бъдат моста между поколенията, както и да внесат нови идеи за по-успешното развитие и представяне на нашата партия.

Председателят на Общинския съвет на БСП разясни своите идеи за развитието на БСП в общината, а именно: "Отваряне към хората с провеждане на повече срещи с неправителствените организации, сдружения, пенсионерски клубове, за да могат хората да усетят присъствието ни в обществото; Работа за прием на нови членове, търсейки такива сред хората с леви идеи; Акцент върху работата на общинските съветници, да бъдат повече сред хората, да провеждат срещи с тях, да научават за техните проблеми и да работят за тяхтото разрешаване; Извършване на подбор и развитие на кадрите, които са експерти в своите области; Водене на по-активна медийна политика, чрез провеждане на пресконференции и чрез използване на съвременните форми на комуникация; Работа по подготовката на предстоящите избори."

Д-р Светослав Стефанов заяви, че е готов да работи за обединение на идеите в лявото пространство с всички ляво мислещи хора.