Пресконференция на областното и общинското ръководство на БСП-Търговище

presДнес областният председател на БСП-Търговище - Явор Куюмджиев и председателят на Общинския съвет на БСП - д-р Светослав Стефанов се срещнаха с местните медии и информираха за приключилия наскоро конгрес на БСП и за новоизбраното общинско ръководство на БСП-Търговище.

Явор Куюмджиев сподели как са постъпили делегатите на конгреса от областната партийна организация и изрази убеждение, че всички са подкрепили избора на нов председател на Националния съвет на БСП. Всички общински организации бяха издигнали кандидатурата на Корнелия Нинова и делегатите от областта изпълниха решенията на своите организации. Областната организация вярва, че начело с Корнелия Нинова, БСП ще се превърне в силна и категорична опозиция на управлението на ГЕРБ. Областният председател на БСП-Търговище заяви, че от тук нататък главната задача пред БСП е да бъде алтернатива на сегашното правителство и каза "Има светлина в тунела!"

Д-р Светослав Стефанов представи новото Изпълнително бюро на Общинския съвет на БСП-Търговище, което се състои от 11 души:
Светослав Стефанов - председател на ОбС на БСП, Илияна Димитрова и Пламен Петров - заместник-председатели, Светослав Загоров и Илия Илиев - секретари, и членове - Албена Рашева, Александър Кадънов, Василена Михайлова, Десислава Петрова, Ивелина Арсова, и Спас Спасов.

Председателят на БСП-Търговище подчерта, че средната възраст на Изпълнителното бюро е 44 г., което  потвърждава подмладяването на ръководните органи в партията.