Пресконференция по повод резултатите от първи тур на Президентски избори 2016 г.

С благодарности към всички избиратели, дали вота си за кандидат-президентската двойка - Румен Радев - Илияна Йотова започна днешната пресконференция на БСП в Търговище. В нея взеха участие областният лидер Явор Куюмджиев, д-р Красимир Мирев и двамата общински съветници Десислава Петрова и Илия Илиев.

Според  д-р Красимир Мирев, който е част от Националния Инициативен комитет за издигането на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев-Илияна Йотова, когато Стефан Данаилов-председател на Инициативния комитет, застане зад някого, той не бърка.

"Безспорно БСП има много сериозен тренд нагоре на местна почва и на национално ниво. Раните започват да заздравяват, но не си правим илюзията, че няма да има нови." - заяви д-р Мирев.

В  Търговище и Попово кандидатите за "Дондуков" 2 - ген.Румен Радев и Илияна Йотова, са водещи в резултатите.

"Резултатите са сравними с постигнатите от парламентарните избори през 2013 г. и категорично по-добри от всички последвали избори. Раздорът, като че ли започва да отминава, забелязва се консолидация на симпатизантите и привържениците на БСП, хората отново започват да ни вярват", подчерта Явор Куюмджиев.

"За нашата президентска двойка са гласували и много млади хора", отбеляза още Областният председател на БСП-Търговище и допълни, че за левицата това означава, че е на правилния път.

Явор Куюмджиев призова всички български граждани, всички  разумно мислещи хора, всички, които искат промяна, които виждат светлината в края на тунела, на 13-ти ноември да гласуват с номер 13 в бюлетината!