Предизборна среща на проф. Светла Бъчварова с избиратели.

Светла Бъчварова се срещна и разговаря с избиратели в клуба на улица "Бенковска " в Търговище, голяма част от които бивши учители. Тя бе придружена от вторият кандидат в листата-доктор Светослав Стефанов и четвъртият-Илия Илиев.

"Хаосът в образованието след управлението на ГЕРБ е тотален и сега са необходими сериозни корекции в закона", подчерта професор Бъчварова.

Тя се обяви за изготвянето на национална карта "Образование-икономика", изработена съвместно от държавата, общините и бизнеса.

По този начин ще бъдат планирани кадрите, подготвяни от професионалното и висшето образование, така че да отговарят на потребностите на икономиката и пазара на труда.

"Ние сме за поетапно увеличаване на заплатите на българските учители, каза още Бъчварова, като то ще бъде не по-малко от 15 процента през първата година на мандата и 40 на сто в края му".

"Необходимо е да подготвим младото поколение да бъде конкурентоспособен в променящия се свят", категорична бе Бъчварова.

В края на срещата професор Бъчварова подари на пенсионерския клуб кафе-машина, а първото приготвено кафе, бе специална почерпка за нея.

"Започнахме промяната с избирането на генерал Румен Радев за президент, нека продължим заедно като гласуваме с бюлетина номер 10 на 26 март !", призоваха кандидатите за народни представители.