Професионалисти от различни сфери влизат в листите на "БСП за България"

Професионалисти от различни сфери влизат в листите на  "БСП за България"

Ген. Кольо Милев: Държавата трябва да се гради от основите 

След ГЕРБ държавата трябва да се гради от основи. Корените на корупцията са дълбоко във всяка сфера, но това ке се промени това, когато в управлението дойдат отговорни личности, а не начинаещи или корумпирани политици. Имаме достатъчно горчив опит с месии, за да знаем, че на България й трябва стабилно управление, а стабилен кабинет не е възможен без участието на "БСП за България". Ще работим за сериозен, а не символичен ръст на доходите, за работеща икономика, която не разчита на европейски пари и нагласени държавни поръчки, за качествено образование, което дава перспектива и е достъпно за всеки. 

Ген. Кольо Милев е народен представител от "БСП за България" в 44-то и 45-то НС. Кмет на община Сливен 2011 - 2015 г. Бригаден генерал, в запаса от 2010 г. Командвал е най-голямата механизирана бригада в армията - 61-ва Стрямска бригада в Карлово. Под негово командване тя преминава успешна сертификация пред НАТО. От 2002 до 2008 г. е командир на 55-та Инженерно-сапьорна бригада - Белене. До 1996 г. е командир на Инженерно-сапьорния полк в с. Сотиря, общ. Сливен. През 2005-2006 г. е главен координатор на поделенията от Българската армия, участващи в борбата с наводненията по река Дунав. Удостоен е с медал "За заслуги" от Президента на Република България.

Инженер по подемно-транспортни, пътно-строителни и специални машини.  Завършил е ВНВУ "Васил Левски" във Велико Търново, а по-късно и Военна академия "Г. С. Раковски" в София с отличие. През 2001 г. завършва Генералщабния факултет на Военната академия и е първенец на випуска.

Д-р Светослав Стефанов: Реформи във всички сфери на обществения живот

БСП се доказа като най-отговорната партия и най-ярката опозиция на модела ГЕРБ. Нашата широка коалиция има своята визия, програма и професионалисти, с които е готова да спечели следващите избори. Ние не водим битки, ние залагаме на идеи, искаме реформи във всички сектори на обществения живот, в които дългите пипала на "октопода" бяха разрушили нормалните отношения и процеси. "БСП за България" ще ще работи за качествено здравеопазване, до което достъп да имат всички граждани, независимо дали се намират в общинския център или в отдалечен район.

Д-р Светослав Иванов Стефанов, Общински и областен председател на БСП -Търговище. Общински съветник от местна коалиция "БСП за БЪЛГАРИЯ и АБВ" - Търговище. Висше образование - Медицина. Лекар и управител на медицинска практика "Хелиос", където заедно с екипа си се грижи за над 10 000 пациенти от Търговище и региона. Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Търговище.

Николай Черкезов: Държавата да помага на малкия бизнес 

Без работеща икономика всички хубави неща, които сме предвидили в нашата програма, трудно биха се случили. Затова обръщаме особено внимание на малкия, семейния и средния бизнес. Онзи бизнес, който не е зависим от властта, до който не стигат милионите от нагласени поръчки. Да му дадем въздух и перспектива! Неговият дял във формирането на брутния вътрешен продукт да достигне 70%, от досегашните 58%. 

Николай Цонев Черкезов, председател на Общински съвет на БСП - Попово. Общински съветник от "БСП за България" - Попово. Висше образование - инженер-технолог, ръководител производство.

Венцислав Маринов Илиев: Подкрепа за производителите, за да издържат на конкуренцията отвън

Качествените български плодове и зеленчуци не могат да удържат на конкуренцията отвън, ако няма подкрепа от държавата в сектора. Докато нещо не се промени, ще купуваме гръцките, а не български ягоди. Като производител знам, че е трудно, но е възможно да имаме модерно земеделие, което да осигури работа и доходи на голяма част от населението. 

Венцислав Маринов е общински съветник от местна коалиция "БСП за БЪЛГАРИЯ и АБВ" - Търговище. Представител на коалиционния партньор АБВ. Висше образование - Регионално развитие. Земеделски производител, който се грижи 120 дка насаждения от плодове и зеленчуци. Брокер на недвижими имоти.

Илия Светлозаров Илиев: Да останем тук, а не да се разпиляваме по света

Колко цивилизована и уредена е една държава личи от отношението й към хората в неравностойно положение, към децата и възрастните. За съжаление нашата страна от години е на дъното на всички негативни класации. И това трябва са се промени! Грижата за хората не е празен лозунг. Това е залогът да ни има като нация, тук, а не да се разпиляваме по света, където хората могат да разчитат на права и социална защита. Да останем тук и да работим за страната си. 

Илия Илиев е член на Общинския и Националния съвет на БСП.  Общински съветник от местна коалиция "БСП за БЪЛГАРИЯ и АБВ" - Търговище. Психолог. Висше  образование - Социална психология, Фирмен мениджмънт и контролинг.

Павлинка Иванова Тасева 

За 11 години в управлението ГЕРБ потъпка всички принципи на доброто управелине - в икономиката, във финансите, навсякъде в държавата. Всички сме свидетели на раздаването на пари от Борисов, през прозореца на джипката. Умишлено се подценяваше приходната част на бюджета, а с излишъка се "възнаграждаваха" верните на премиера фирми. БСП е единствената партията, която има и управленския капацитет, и политическата воля да промени тези порочни практики.

Павлинка Тасева е председател на Общинския съвет на БСП - Омуртаг. Общински съветник от "БСП за България" - Омуртаг. Висше образование - Финанси. Дългогодишен служител в НАП - Търговище.

Десислава Евгениева Петрова

Провалът в правосъдието в страната ни е безспорен. Виждаме го ние, казва ни го и светът. Доверието в съдебната система и администрации е нулево! Държавата е в системен безпорядък, защото липсват парвила. А сега някои щели да слагаг ред в хаоса, който създадоха. Ние от БСП, последователно и принципно отстояваме върховенството на закона, борейки се срещу корупцията! Ние имаме своя програма за съдебна реформа и своето виждане във всяка една сфера на дейност в държавата!

Десислава Петрова е член на Общинския и Националния съвет на БСП.  Общински съветник от местна коалиция "БСП за БЪЛГАРИЯ и АБВ" - Търговище Висше образование - Право. Регионален мениджър "Банково застраховане и инвестиции".

Дарина Димитрова Георгиева

Знаете ли в какво инвестират държавите, които години наред се опитваме да догонваме и все не успяваме? Не е в магистрали! Инвестират в образованието на децата си. Без образование нацията ни винаги ще остане на опашката на света. Не искаме това, нали?БСП ще прекрати порочния модел в учебните заведения - парите следват ученика, ще сложим ред в учебниици и програми. 

Дарина Георгиева е член на Общински съвет на БСП Попово, представител на община Попово. Висше образование, специалност "Предучилищна и начална педагогика", учител в детска градина.