С бял люляк посрещнаха Явор Куюмджиев в с. Лиляк

LiliakВодачът на листата на "БСП-лява България" за Търговище, Явор Куюмджиев, посети в сряда, 17 септември, с. Лиляк. Там хората го очакваха с букет от бял люляк, който ненадейно цъфнал през септември! "На късмет да ти е!", пожелаха жителите на селото.
И добавиха, че това е добър знак, защото в с. Лиляк не се е случвала от много години люлякът да цъфти за втори път.
Хората от селото поставиха много въпроси на кандидата за народен представител. Те му благодариха за това, което е свършил досега и му пожелаха и през другия мандат пак толкова често да е в избирателния си район. Но не му спестиха и болезнените въпроси, които ги вълнуват. Един от тях постави бай Георги, който отглежда крави. Той обвини за недоброто състояние на селското стопанство БСП. По този повод, Куюмджиев припомни, че в последните 25 години, БСП са управлявали само 8 години, и то 6 от тях, в коалиции с НДСВ и ДПС. Така че, да се хвърля тази вина на социалистите, е несправедливо, каза кандидатът за депутат. Куюмджиев разясни пред хората социалната програма на БСП и отговори на въпросите им за цената на тока, пенсиите, заплатите и други теми, които ги вълнуват.
По-рано през деня, Явор Куюмджиев се срещна с учители-пенсионери, в клуб "Славейков" в гр. Търговище. Емоционално мина разговорът по темата с отделянето на хора от БСП в друга партия. "Стига вече караници", беше мнението на хората. Всички се съгласиха, че трябва да се гласува на 5 октомври, за да не се даде възможност за манипулиране и подмяна на вота.
"Яворе, ти доказа, че се грижиш за хората от Търговище и областта!", заявиха в края на срещата събралите се учители.