С оптимизъм, последователност и професионализъм

д-р Светослав СтефановОтново сме в предизборна кампания. Отново всички ние - гражданите на Република България, трябва да вземем решение на кого да дадем своето доверие да се грижи за държавните дела така, че ние, децата и внуците ни да живеем достойно и спокойно в Родината. Всички знаем в какви условия се проведоха предходните парламентарни избори. И не говоря само за безпрецедентната епидемиологична обстановка, а и за тоталния натиск на една политическа партия върху "избора" на всички служители в държавната администрация и техните семейства, корпоративния и купен вот, което беше практиката на ГЕРБ в последните 10 години. Сега обстановката започва да се нормализира, което връща и оптимизма във всеки гражданин, че изборите на 11.07.2021 г. ще бъдат проведени честно, че вотът ще бъде отчетен реално и че всяка политическа сила ще заложи на идеи и програми, за да "спечели" за своите каузи избирателите.

А Коалиция "БСП за България", която е последователна в отстояването на гражданските свободи, с отговорното си поведение на явна опозиция в предходните мандати на ГЕРБ, с готовността си по отношение на визия, програма и кадри за реализацията им, е готова да участва в съревнованието на тези избори. Ние не водим битки, ние залагаме на идеи, ние искаме реформи във всички сектори на обществения живот, в които дългите пипала на "октопода" бяха разрушили нормалните отношения и процеси.

"БСП за България", отчитайки слабостите в предишната кампания, залага на единението! Единение в своите редици, единение в изграждането на по-широка лява коалиция, която вече е факт! Въпреки скромните резултати на изборите на 04.04.2021 на нашите коалиционни партньори в 28-ми избирателен район, разчитаме, че заедно ще можем да мобилизираме много повече граждани, които искат Търговищка област да се развива с бързи темпове, които ще вложат потенциал и усилия да осигурим привлекателни условия за реализация и развитие на младото поколение, за да има бъдеще Търговище и областта.

Въпреки краткия "живот" на 45 Народно събрание, българските граждани имаха възможността да се убедят в последователната политика на "БСП за България". Ние подкрепихме изцяло машинното гласуване, защото считаме, че възможността от манипулация на вота при него е сведена до минимум. Не се съмняваме, че нашите избиратели в по-напреднала възраст ще се справят и то правилно с този начин на гласуване.

"БСП за България" направи всичко възможно да направи реалност отдавна жадуваната справедливост за преизчисляване на пенсиите на база реалния принос в осигурителната система и ползвайки актуален среден осигурителен доход за страната. Точно при гласуването на този наш законопроект "лъсна" популизма в говоренето и поведението на другите парламентарни сили. Този въпрос е от първостепенно значение за нас и считаме, че спешно трябва да се намери консенсусно решение, още при старта на 46 Народно събрание.

В нашата програма са заложени и много конкретни предложения в социалната сфера, свързани основно с подпомагане на младите семейства, за реализацията на които ще търсим и искаме подкрепата на голямата част от обществото.

Алтернативите за развитието на икономиката, образованието, здравеопазването, културата и управлението на процесите във всички сфери на обществения живот са ясно дефинирани в програмата и предизборната платформа на БСП и са подкрепени от всички леви формации в Коалиция "БСП за България".

На предстоящите избори, ние от "БСП за България" в Търговищки избирателен район, отново залагаме на кандидати, които не са просто "партийни кадри", а са изявени професионалисти в своите области. Техният капацитет и потенциал, във всички случаи може и ще е полезен за развитието на региона.

ПРОМЯНАТА ЗАПОЧНА! На 11.07.2021 г. гласът на всеки избирател ще бъде изключително важен, защото трябва да избираме между това да живеем в държава, в която шества беззаконието и корупцията, с ширеща се бедност и липса на перспектива за младите или ПРОМЯНАТА ДА ПРОДЪЛЖИ! Всички искаме България отново да се превърне в демократична, социална и правова държава, отново да е държава, в която конституционният ред е над всичко!

Аз съм оптимист! За изборите, за резултатите, за бъдещето на България и Търговищки регион! С №4 в интегралната бюлетина за сигурност в промяната!

Д-р Светослав Стефанов,
председател на Областния и Общински съвет на БСП - Търговище