Социално чувствителни в едно безчувствено време

prime4Днес, в зала 6 на НДК в София, Коалиция "БСП лява България" откри скромно и в делова обстановка предизборната си кампания. Присъстваха ръководството на БСП, на коалиционните партньори, водачите на листи, евродепутати, областните председатели на партиите в Коалицията и активисти.
Групата от Търговищка област включваше кандидатите за народни представители в 28 МИР, председателят на областния съвет на БСП - Търговище и представители на младежкото обединение.
В своето откровено изявление, председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков сподели: "Водачите на листи и кандидатите за народни представители трябва да покажем, че можем да бъдем социално чувствителни в едно безчувствено време. Именно затова решихме да направим това скромно откриване и да решим проблемите с отоплението през зимата в две училища в Мизия, в които учат около 350 деца".  "Вместо да се заливаме с вода, нека всички политически партии отделят по нещо, за да подпомогнат бедстващите наши сънародници. ""България за пореден път се запътва към избори. Няма период в историята на България, в който за по-малко от година и половина три пъти да са провеждани общи избори. Избори, които се наложиха, след повече от година управление, в което ние участвахме. Общи избори, които са в навечерието на две годишнини - 70 години от 9 септември 1944 г. и 25 години от 10 ноември 1989 година. Четвърт век, в който БСП, коалиционните партньори от левицата отстояваха демокрацията в България. Четвърт век, в който преминахме през различни перипетии. Бяхме в опозиция, имахме правото да представляваме българските граждани и да управляваме страната. Четвърт век, в които не отстъпихме от принципите на лявата идея - свобода, солидарност, справедливост. Но и четвърт век, в който българските граждани изпитаха много разочарования. Много от тях се усещат ненужни. Много от тях не вярват в институциите. Много от тях не приемат демокрацията, защото ако България се изграждаше като демократична и правова държава, то ние сме длъжници по отношение на изграждането на България като социална държава. Ако законите се приемаха на базата на Конституцията, в изработването на която ние участвахме, то днес българските граждани имат острото усещане за несправедливост при прилагането на законите. Защото администрацията, управлението много често загърбват проблемите на обикновения човек. Предстои ни една тежка кампания, в която българската десница ще мобилизира финансов, медиен и организационен ресурс, за да прекъсне това, което започнахме по време на краткия ни мандат. Предстои ни една тежка кампания, кампания, в която българската десница ще мобилизира финансов, медиен и организационен ресурс, за да прекъсне това, което започнахме по отношение на лявата политика в краткия мандат, който консумирахме. Да замрази доходите, да върне онова отношение към българските граждани като към лош човешки материал, да създаде среда за свръхреализация на тези, които по една или друга причина имат монополи в икономиката.Българските граждани искат друго, Лява България иска защита на труда, независимо дали на работника на полето, или на академичния преподавател, иска повече справедливост за малкия и среден бизнес." - подчерта в обръщението си Михаил Миков.
Янаки Стоилов представи пред присъстващите предизборната платформаа на Коалиция "БСП лява България" за предстоящите избори на 5 октомври 2014 г.