Тържествено честване на 70 години от победата над фашизма!

   На 10-ти май областната структура на БСП - Търговище чества 70 години от победата над фашизма.
Под мотото "Никой не е забравен, нищо не е забравено!", няколкостотин социалисти от търговищка област се събраха на площада пред Драматичен театър - Търговище и тържествено отбелязаха Деня на победата.
Програмата започна с излъчването на внушителния парад в Москва за Деня на победата.
Първи на сцената излязоха група "Грамофон", които изпълниха песента "Ден победы", с която развълнуваха всички присъстващи. С развети знамена и аплодисменти бяха приветствани Явор Куюмджиев - областен председател на БСП - Търговище, Красимир Янков - народен представител от Варна и почетният гражданин на Търговище Кольо Георгиев.
Явор Куюмджиев поздрави всички членове, симпатизанти и граждани на град Търговище с празника и заяви, че паметта за антифашистката борба ще остане жива. Красимир Янков се извини за декларацията на Народното събрание по случай 9-ти май и липсата в нея на уважение спрямо антифашистите и участниците във Великата отечествена война в България. Писателят и антифашист Кольо Георгиев разказа за спомените си от фашистките затвори и призова никога да не допускаме отново война.
С минута мълчание бе почетена паметта на загиналите във Втората световна война. След което група "Грамофон" изпълниха много любими руски песни и зарадваха всички присъстващи.
Към галерията-тук.