Водачът ген. Кольо Милев и кандидатите на "БСП за България" се срещнаха с жителите на Антоново

Водачът ген. Кольо Милев и кандидатите на "БСП за България" се срещнаха с жителите на Антоново

"Не може да оставим цял град само с един общопрактикуващ лекар. Колкото и всеотдаен  да е той, да се грижиш сам жителите му, особено по време на пандемия, е страшно. Затова една от задачите на БСП е  развитие на регионалното здравеопазване - във всеки регион е задължително да има спешни центрове, доболнична и болнична помощ. И държавна политика, която да развие стимулите, с които лекари, учители и млади хора да имат мотив да остават в малките населени места." Това каза водачът на листата на социалистите в област Търговище ген. Кольо Милев.

Заедно с кандидатите - д-р Светослав Стефанов, Николай Черкезов, Тодор Хаджийски, Илия Илиев, Павлинка Тасева и Десислава Петрова, той се срещна с антоновци във вторник.

По време на срещата, освен проблема с недостига на личните лекари, бяха обсъдени и други въпроси, които засягат областта и Антоново - ниските доходи, обезлюдяването, безработицата сред младите хора.

Кандидатите за народни представители от БСП се поклониха пред паметта на убитите през декември 1943 г. ястребинчета. Ген. Кольо Милев пое ангажимент  за поддържането на паметника на загиналите деца и благодари на председателя на БСП - Антоново Нели Николова за инициативите, които реализира, за да пази паметта им.