Връщаме се към изконните си леви ценности

Нашите кандидати

Нашите кандидати

"Връщаме се към изконните си леви ценности, които за съжаление позабравихме. Ще се обърнем отново към това, което обединява левите хора в България: чиста и свята Република, справедливост, която включва и социална справедливост и равенство пред закона и никога против Русия", заяви кандидатът за народен представител.
Днес коалиция "БСП Лява България" в Търговище, представи листата си за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. Председателят на Областния съвет на социалистите, Свилен Василев, обяви кандидатите и изрази задоволството си, че отново е спазена традицията листата да е предимно от млади хора. "Средната възраст е 42 години, хората са доказани професионалисти в своите области, сигурен съм, че ни предстои успешна кампания", заяви г-н Василев.

Водач на листата е досегашният народен представител от Търговище, Явор Куюмджиев. Той изрази благодарността си, че отново е номиниран и му е гласувано такова голямо доверие от цялата организация. "За мен е чест отново да бъда водач, защото вече се чувствам търговищенец и искам да продължа да се боря за доброто на Търговище и областта", каза Куюмджиев.

В листата са включени и нови хора, освен познатите от последните парламентарни избори:

Явор Куюмджиев, на 44 г., народен представител от 28 МИР Търговище в 42 Народно събрание

Д-р Светослав Стефанов, на 43 г., от Търговище, лекар

Николай Черкезов, на 41 г., от Попово, технически директор на "Роса" АД

Илия Илиев, на 29 г., от Търговище, психолог, гражданска квота

Албена Рашева, от Търговище, помощник-директор на ПГИИ "Джон Атанасов"

Кръстинка Йорданова, от Попово, учител

Светослав Загоров, на 45 г., от Търговище, административен директор на ЕМУ АД

Веселин Веселинов, 33 г., от Антоново, IT специалист

Макар и последен в листата, младият IT специалист заяви, че е силно мотивиран и неговата цел ще бъде да работи младите хора, които подкрепят БСП да стават все повече. "Искам да покажа, че откакто Явор е наш депутат, успя да обедини всички млади в БСП! Това ме накара да направя всичко възможно тази тенденция да продължи", заяви Веселинов.

Кандидатите изразиха увереността си, че кампанията ще бъде позитивна, от човек на човек, че ще насочат усилията си да убедят хората, че България може да бъде по-добро място за живот и реализация. Ние сме силен отбор - и като личности, и като екип ще успеем, заявиха кандидат-депутатите. Не трябва да допускаме хората да напускат родината си, необходимо е да определим ясно кои са националните ни интереси и да работим за тях, а това ще стане само, ако изберем разумни управляващи, подчертаха те.
Водачът Явор Куюмджиев отговори на въпросите за отношенията с ДПС и АБВ.

"Взехме си тежък урок от сътрудничеството с ДПС", заяви той. Подадохме оставка, защото бяхме много тежко предадени от тях. С 83 депутати бяхме в ситуация да сме опозиция в парламента, въпреки, че правителството беше формирано с нашия мандат. ДПС и ГЕРБ ще бъдат заедно след изборите - независимо дали в явна коалиция или в тиха подкрепа, както беше и по времето на ГЕРБ. Тогава никой не атакуваше министрите на ДПС и НДСВ от Тройната коалиция, а само тези на БСП, припомни Куюмджиев! Последното управление беше много тежко, в името на държавата трябваше да правим много компромиси с ДПС, но явно не трябваше", заключи той.

"АБВ не са лява формация - те са в коалиция с либерална партия и ФАГО, които са бизнес организация. Какво ляво има там?" , попита Куюмджиев. АБВ не са БСП- 2, те са си отделна партия, те вече не са от нас!

"БСП Лява България" е коалиция от 13 формации. Няма сериозна лява организация, която да не е в нашата коалиция! Ние ще се върнем към изконните си ценности, които за съжаление позабравихме. Ще се обърнем отново към това, което обединява левите хора в България: чиста и свята Република, справедливост, която включва и социална справедливост, и равенство пред закона и никога против Русия! Ако успеем да убедим хората, че няма да правим компромиси с тези идеи, ще успеем!", заяви увереността си Явор Куюмджиев!
IMG_5839-1