Явор Куюмджиев отиде на рождения си ден на празника на с. Буховци до Търговище

Водачът на листата на "БСП-лява България" за район Търговище, Явор Куюмджиев, започна рождения си ден по нетрадиционен начин. Той отиде при хората от с. Буховци, които се събраха за ежегодния си Празник на мекицата.
Още от сутринта, жените замесиха вкусното тесто, а в центъра на селото запалиха огън и приготвиха казана, за да изпържат тестените вкусотии. Децата месеха заедно с бабите си, за да се научат и  да могат като пораснат да продължат тази традиция. Явор Куюмджиев беше посрещнат от хората и поканен да опита от мекиците и конфитюрите, произведени от местните жени.На празника пристигна и д-р Антония Първанова.  Кметицата на селото обяви интересно състезание - всички да се разделят  по двойки и единият със завързани очи да нахрани другия с мекици. Накрая двойките трябваше да спукат бързо и по един балон!
Явор Куюмджиев кавалерски покани д-р Първанова да се включат в състезанието и тя с радост завърза червената кърпа около очите си и прие предизвикателството!  Победители бяха две деца от селото, а г-н Куюмджиев и г-жа Първанова получиха аплодисменти  от  присъстващите. Попитан не се ли притеснява да участва в един отбор с председателката на друга партия, Явор Куюмджиев с усмивка отговори, че политиците в България трябва да се научат на толерантност към опонента и екипна игра, в името на добруването на хората.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA