Явор Куюмджиев: По време на нашето правителство осигурихме пари, които от години не е имало за Търговище

Водачът на листата на коалиция "БСП лява България" в Търговище посети два от обектите, финансирани по публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Те са на обща стойност над 1,5 милиона лева.
Първият проект е за 1 100 000 лв. и е за ремонт и благоустрояване на квартал 192 - един от оживените райони на Търговище. Жилищният квартал е изграден преди повече от 40 години и е без инфраструктура. Вторият обект е парк "Юкя", където се инвестират 500 000 лв. В момента в района между улиците "Паисий", "Трапезица", "Кюстенджа" и "Боровец" се работи по инфраструктура и озеленяване, две детски площадки, работи се по създаването на алейна мрежа от улични платна и тротоари, както и на 66 паркоместа. Засаждат се много нови дървета и храсти.
"Успяхме да покажем, че може едновременно да се строят пътища, да се грижим за пенсионерите, младите хора и едновременно с това да има инвестиции в общината. Осигурихме пари каквито от години не е имало в региона." - каза Явор Куюмджиев пред гражданите. Според него, въпреки спекулациите, в Търговище и общината се инвестира.
Вложения се правят и в парк Юкя, където общинската фирма БКС изгражда две спортни площадки, които са проектирани с многофункционални полета, съвместяващи различни видове спорт: едната площадка е за волейбол и баскетбол, втората - за хандбал и футбол на малко поле. Непосредствено до спортните площадки ще бъде изградено място за фитнес на открито. Към него ще бъдат изпълнени два подхода, с осигурен достъп за хора в неравностойно положение. Финансирането е в размер на 1,5 млн. лв. от публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие" на кабинета Орешарски.